Jeugd 12+

Voor jongens en meisjes vanaf het 1e middelbaar.

Sinds september 2017 zijn we van start gegaan met onze eerste jeugdploeg. De ‘Buggenhout Bears’ hebben zich in enkele jaren tijd ontpopt tot een noemenswaardige tegenstander voor andere jeugdploegen in België.

Wat mag je precies verwachten?

Vanaf deze leeftijd beginnen we onze jeugdspelers stilletjes aan apart te trainen. Zoals je misschien al gelezen hebt op onze website is lacrosse op latere leeftijd een sport die door mannen en vrouwen afzonderlijk gespeeld wordt. Dit omdat mannen en vrouwen afzonderlijke spelregels hebben. Wat zij wel gemeen hebben is de balsoort, deze is vanaf nu een hardere soort.

Wat voor de jongens?

De jongens leren de spelregels hanteren die dicht aanleunen bij het uiteindelijke spel. Bij de mannen is lacrosse een contactsport, dit is dan ook de reden waarom mannen met ‘gear’ spelen. Dit bestaat uit een helm en handschoenen.

Wat voor de meisjes?

Vrouwen lacrosse is en blijft een NON-contact sport, hierdoor is het verschil bij de meisjes minder groot. Echter spelen zij vanaf nu met een échte lacrosse bal die harder is dan ze voordien gewoon zijn.

TRAINING

Elke dinsdag én vrijdag van 19u tot 20u.

Voetbalterreinen Sportcentrum De Pit
Platteput 14 – 9255 Buggenhout