Jeugd 456

Voor jongens en meisjes vanaf het 4e tot en met 6e leerjaar.

Sinds september 2017 zijn we van start gegaan met onze eerste jeugdploeg. De ‘Buggenhout Bears’ hebben zich in enkele jaren tijd ontpopt tot een noemenswaardige tegenstander voor andere jeugdploegen in België.

Wat mag je precies verwachten?

Door een constante samenwerking van sport en spel leren wij je omgaan met een lacrosse stick. Gaandeweg zal je snelheid ontwikkelen en je technische vaardigheden uitbreiden tot een échte lacrosse speler.

Naarmate je meer speelt en traint zal ook je tactiek en spelinzicht verbeteren. Dit kan je doorheen het jaar toepassen op de ‘Youth-days’. Dit zijn competitiedagen georganiseerd door andere lacrosse clubs in België. Samen met je coach en team ga je ter plaatse enkele wedstrijden spelen tegen andere jeugdploegen.

Wat heb ik juist nodig?

STICK
Uiteraard krijg je van ons een lacrosse stick om te starten. Deze mag je een bepaalde tijd gebruiken voor je overgaat tot de aankoop van je eigen stick.

MONDBIT
Op wedstrijd is het verplicht om te spelen met een mondbit. Dit is om je tanden te beschermen. Sommige spelers hebben hun stick nog niet onder controle en de bal kan per ongeluk tegen je aanvliegen. Geen paniek, jij vangt hem wel op 😉

TRAINING

Elke dinsdag én vrijdag van 19u tot 20u.

Voetbalterreinen Sportcentrum De Pit
Platteput 14 – 9255 Buggenhout